У вітаміну D виявили несподівану властивість

У вітаміну D виявили несподівану властивість

Нове відкриття вчених з США проливає світло на те, чому люди, що живуть поблизу екватора, менш схильні до ризику розвитку онкологічних захворювань. На сьогоднішній день останні знаходяться на верхніх рядках серед причин ранньої смертності.

Виявилося, що від небезпечних пухлин може захистити «сонячний вітамін». Лабораторні дослідження на мишах показали, що він помітно уповільнює прогресування раку і кількість смертей, повідомляє Express.

Американські фахівці виявили, що у тих, хто приймає добавки вітаміну D, ймовірність метастазування раку знижується на 38%. При цьому загальний ризик виникнення захворювання зменшується на 17%.

«Вітамін D – це легкодоступна, дешева добавка, яку використовували і вивчали протягом десятиліть. Наші результати надають нову інформацію про зв'язок між вітаміном D і поширенням раку, особливо у людей з нормальною масою тіла», – розповіла автор дослідження Полетт Чандлер.

Вчені рекомендують людям, які проживають в північних широтах, вживати вітамін D додатково, так як у них найчастіше спостерігається дефіцит цієї речовини. Його також можна знайти в жирній рибі, яєчних жовтках або збагачених злаках.

Раніше «Профіль» писав, що симптомом дефіциту вітаміну D може бути «дивна біль в попереку. Також вчені з'ясували, що люди з нестачею цього елементу в два рази частіше стикалися з болем в ногах, ребрах або суглобах порівняно з людьми з його нормальними значеннями в крові.

https://angeoliz.com.ua/p1257303151-vitamin-1000-vitamina.html

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотний дзвінок