З ранку — вітамін, увечері — мінерали

З ранку — вітамін, увечері — мінерали
З ранку – вітамін, увечері – мінерали

На жаль, сучасні продукти через масовість їх виробництва та сучасних технологій, у тому числі з використанням хімії при вирощуванні, у кращому випадку лише на 5–6% задовольняють потребу людини у вітамінах та інших речовинах.
У фруктах, які ми отримуємо в цю пору року, вітамінів практично немає. Тим більше привезених звідкись здалеку. Також і в соках - вони корисні, але тільки якщо вичавлені щойно і зі свіжих фруктів.

Вітамінів, потрібних людині, як мінімум п'ятнадцять. При цьому головних у тому числі немає. Організм настільки складна система, що сказати, що для нього важливіше неможливо. Найчастіше, звичайно, згадують вітамін С. Але це тому, що він найнестійкіший. Не дарма у дворянських сім'ях фрукти різали порцеляновими ножами – при контакті з металом вітамін С миттєво окислюється. І, звичайно, є різниця між вітамінами в природі та аптечними. Наприклад, вітамін С у природі – це комбінація шести речовин. В аптеці найчастіше продається аскорбінова кислота.
Офіційна добова доза вітаміну С – 60 – 80 мг на день, але американські медики нещодавно збільшили цю дозу до 500 мг на день. Справа в тому, що вітамін С відіграє велику роль в адаптації організму до стресу, що особливо актуально у наш нервовий час. За годину нервової напруги організм втрачає 1 г вітаміну С, тому його кількість необхідно відновлювати. Але вітамін С може бути і руйнівником – якщо вживати його неправильно. Він обов'язково має використовуватися з біофлавоноїдами. Схожа історія з вітаміном Е: якщо він вживається без вітаміну С, то утворює токсичні продукти. Крім того, природний вітамін Е та синтезований – це різні речі.

Без жодного сумніву, в нашому харчуванні повинні бути вітаміни. Деякі з них, наприклад нікотинову кислоту, можна синтезувати. Але вітаміни працюють не самі, вони повинні перейти в активну форму, це дуже складний процес, йому потрібні особливі ферменти, яких в організмі може і не бути. Тому все частіше використовуються активні форми вітамінів. Вітаміни дуже важливі й підвищення імунітету, оскільки з'являються нові віруси, бактерії стають стійкими до антибіотиків. До речі, потрібно приймати усі 15 вітамінів, а також мінерали. Наприклад, вітамінний комплекс – з ранку, а мінеральний – у другій половині дня.

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотний дзвінок